Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чи можливо отримати безоплатне лікування травм опорно-рухового апарату після поранення?

Чи можливо отримати безоплатне лікування травм опорно-рухового апарату після поранення?Національна служба здоров’я України продовжує серію публікацій для ветеранів про те, як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.
 
Якщо ветеран має порушення опорно-рухового апарату після отриманих травм чи поранень, він може розраховувати на безоплатні медичні послуги: від необхідних обстежень до лікування та реабілітації. 
 
Допомога при травмах надається в тих закладах, які уклали з НСЗУ договори на амбулаторну, стаціонарну або екстрену медичну допомогу.
 
Пацієнту-ветерану гарантовано:
  • огляд та консультація лікаря;
  • інструментальні обстеження (рентген, МРТ, УЗД тощо);
  • лабораторні дослідження (аналізи крові та сечі, глюкоза, холестерин тощо);
  • призначення лікування;
  • знеболення на всіх етапах діагностики та лікування;
  • в умовах стаціонару – забезпечення ліками з Національного переліку основних лікарських засобів, за рахунок централізованих закупівель МОЗ та інших бюджетних програм.
Якщо при загостренні, неправильному зростанні кісток, у складних випадках травмований захисник потребує хірургічного втручання, його безоплатно проводять у закладах, які мають договір із НСЗУ за пакетами “Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах” або “Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня”. Докладно про перелік послуг за даними пакетами можна почитати на сайті НСЗУ у розділі “Громадянам / 
 
Безоплатні послуги в програмі медичних гарантій 2024 / Стаціонарні послуги”: https://cutt.ly/Sw0QgpFm 
Всі необхідні послуги – від діагностики до ліків – повинні бути безоплатними для ветеранів, адже за все вже сплатила держава.
 
Водночас до послуг Програми медичних гарантій не включена вартість дороговартісних витратних матеріалів – таких як накісткові металоконструкції чи протези. Втім вони забезпечуються за рахунок інших урядових програм.
 
НСЗУ відзначає, Програма медичних гарантій є універсальною і має на меті забезпечити всіх громадян доступними та якісними медичними послугами, незалежно від соціального статусу чи місця проживання.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED