Перевозка больных

Особливості проведення УЗД щитовидної залози

Особливості проведення УЗД щитовидної залозиПостійна втома, різка зміна ваги, відчуття кому в горлі — всі ці симптоми можуть свідчити про проблеми зі щитоподібною залозою.  Правильний крок — якомога швидше записатися до лікаря-ендокринолога. Фахівець проведе обстеження та, з високою ймовірністю, скерує вас на ультразвукове обстеження щитовидки. Про те, як та коли проводиться УЗД щитовидної залози у Львові, поговоримо в нашій статті. 

Коли проводиться УЗД щитовидної залози?

УЗД щитовидної залози — один з найбільш інформативних методів діагностики ендокринних захворювань.

Показаннями до проведення УЗД щитовидки є:
  • Виявлення вузлів або ущільнень в щитовидній залозі під час пальпації.
  • Підвищення рівня гормонів щитовидної залози в крові (тиреотоксикоз або гіпотиреоз).
  • Скарги пацієнта на біль або дискомфорт у горлі, особливо під час ковтання.
  • Діагностика захворювань, що можуть впливати на роботу щитовидної залози, таких як вузловий зоб, тиреоїдит, автоімунний тиреоїдит тощо.
  • Спостереження за розмірами та структурою щитовидної залози в процесі лікування та контролю за захворюваннями.
Ультразвукове дослідження допомагає виявити зміни в тканинах, оцінити розміри та структуру щитоподібної залози. На основі отриманих даних лікар призначає терапію. 

Як виконується ультразвукове дослідження щитовидки?

УЗД щитовидної залози є безпечним та неінвазивним методом діагностики, який проводиться за допомогою спеціального апарата — ультразвукового діагностичного пристрою. Вся процедура займає від 10 до 15 хвилин та не потребує від пацієнта ніякої підготовки. Проходити УЗД можна у будь-який час доби, на результати не впливає вживання їжі та напоїв напередодні. 
 
Під час проведення УЗД щитовидної залози пацієнт лежить на спині з піднятою головою. Лікар наносить на шкіру спеціальний гель, який сприяє кращому проникненню ультразвукових хвиль у шкіру. Далі фахівець обстежує щитовидну залозу, переміщуючи датчик по поверхні шкіри в зоні щитовидної залози. Ультразвукові хвилі проникають у тканини щитовидної залози та відображаються на екрані у вигляді зображення.
 
Під час проведення УЗД лікар оцінює структуру та розміри щитовидної залози, наявність вузлів та ущільнень, а також може виявити ознаки запалення, крововиливів та інших змін у тканинах щитовидної залози. Далі фахівець аналізує отримані дані та дає рекомендації щодо подальшої діагностики та лікування. 
 
Тож якщо вам необхідно пройти процедуру ультразвукового дослідження щитоподібної залози — не варто хвилюватися. Це легко, безпечно та безболісно. Головне завдання — вибрати клініку, якій можна довіряти. Бажаємо вам міцного здоров'я! 

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED